zondag 5 juni 2011

Moestuin weer!

Na een ochtendje regen (en onweer, niet prettig!) is er weer veel moois te zien in de moestuin! De paprikaplant bloeit ondertussen en beloofd nog veel meer bloemen te gaan geven! De eerste groene tomaatjes hangen er aan, de boontjes groeien als kool (uh, bonen) en de bietjes schieten ook de grond uit! Alle plantjes in het kasje hebben vanmorgen dan wel geen regenbui op hun koppie gehad, maar ik kan zien dat ze blij zijn met meer ruimte om hen heen. Gisteren heb ik de basilicum (van het kasje binnen en die al in het kasje buiten stond), kamille en de peterselie in grotere bakjes gezet. Bij deze een foto impressie:

Vleestomaat in wording!

Paprikabloem

Het inmiddels redelijk volle kasje!

Krulpeterselie

Kamille

Basilicum

De eerste worteltjes, ze groeien nog niet zo best helaas! 

Komkommer in de bloei!

Een (rode) zonnebloem

Een flink gegroeide kalebasplant

Inmiddels hebben we (heb ik, haha) al twee eigen gekweekte mini-komkommers op. Aardbeien zitten er ook genoeg aan, zoet zijn ze alleen niet zo. De eerste rij radijs is inmiddels op, nu eens bedenken wat ik daar weer ga zaaien. In ieder geval geen sla, want daar hebben we genoeg van op dit moment!

Maarja, als het regent, wat doe je dan? Iets maken? Haken! Laatst heb ik eens Creative Cotton besteld op de webshop van Lique, van de week nog wat extra bij Vicarno's mama. Super service trouwens, bij allebei! Ik heb nog niet zo veel met katoen gehaakt, maar ik merk toch het verschil met bijvoorbeeld wibra acryl. Ik vind de creative cotton fijn haken! Van twee kleuren blauw heb ik de volgende paddestoel gehaakt (aan de hand van een patroon van Grietjekarwietje):


Hij is nog niet af, voordat ik hem kan gaan vullen en dichtmaken wil ik nog even kijken voor een belletje. Ik zou niet weten wat ik namelijk met deze paddestoel moet, behalve er een rammelaar van te maken. 


Van deze kleurtjes wil ik een hoesje haken voor over een krukje van de rommelmarkt. Maar voordat ik dat hoesje van mezelf mag maken, moet ik eerst het krukje helemaal kaal schuren en dan weer verven. Gelukkig hoef ik de komende week niet zo veel voor school te doen en kan ik lekker in de weer met schuurpapier en verf!

Afgelopen week vond ik nog wat in de brievenbus, en wel het boekje Zoetigheid haken! Na alle nog lopende, wachtende en klaarliggende projecten wil ik hier ook wat uit maken.

Vandaag is de laatste dag dat je mee kunt doen aan de give-away, morgen maak ik de winnaar of winnares bekend!

♥♥♥

2 opmerkingen:

 1. indrukwekkende voorraad heb jij al aangelegd !
  Met de tomaten doe ik mee, maar de erst heb ik niet dit jaar.
  Ik heb wel erwtjes gezaaid en snijbiet, amar ikw ete niet of dat nog wat wordt.
  Ook pompoen en courgette, maar die moeten zelfs nog uitkomen...

  Heeft het geonweerd en geregend bij jullie ? ik ben jaloers ! Hier nog altijd niks en het is hier onaangenaam warm momenteel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat groeit goed zeg! Die reen hebben de plantjes wel nodig.

  Ik was te laat voor de give away en ik dacht echt dat ik al volger was hahaha

  BeantwoordenVerwijderen