woensdag 24 augustus 2011

"Chocolate Crackles"

Vanmiddag was ik eens op Bakerella.com aan het neuzen en toen ik een foto zag van "Chocolate Crackles" bedacht ik meteen dat ik die wilde maken. Als je wilt weten hoe die crackles er dan wel uit zien, kijk maar eens op bakerella - chocolate crackles, mmmmm! Eigenlijk komt het originele recept van Martha Stewart. Ik heb het recept vertaald van cup naar gram en/of ml, dat werkt toch wat makkelijker vind ik. Ik kan trouwens niet garanderen dat alle getallen kloppen, ik kan je wel zeggen dat de koekjes erg lekker zijn geworden met deze verhoudingen ;).

Wat heb je nodig voor "Chocolate Crackles"?

200 gram pure chocolade
160 gram bloem (ik gebruikte tarwebloem)
250 gram bruine suiker
60   gram cacao
2     theelepels bakpoeder
1     theelepel vanille extract
1/4  theelepel zout
8     eetlepels ongezouten boter (200 gram?)
2     eieren
75   ml melk
fijne kristalsuiker en poedersuiker voor de garnering

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de chocolade al roerend in een pannetje op een laag vuur. Laat de chocolade afkoelen. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en het zout. Mix in een andere kom de boter met de bruine suiker zacht, voeg de eieren en het vanille extract toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en voeg als laatste het droge mengsel (bloem, cacao, bakpoeder en het zout) en de melk toe. Mix het tot een luchtig deeg.

Verdeel het deeg in 4 porties en omwikkel deze met plastic folie. Als je tijdens het verdelen denkt, 'wat is het dun'? Dat klopt, maar het komt goed. Leg de porties deeg in de koelkast voor een uur of 2, het gaat er om dat het deeg harder wordt in de koelkast. Als het deeg hard genoeg is haal je het per portie er uit. Snijd 1 portie in 12 stukjes, rol hier snel balletjes van en rol ze door de suiker en daarna door de poedersuiker. Leg ze op een bakplaat met voldoende tussenruimte, ze zullen uitzakken tot ze ongeveer een centimeter dik zijn. Bak ze in 12 tot 15 minuten gaar. Als het goed is zijn ze dan nog een beetje zacht. Dit komt vanzelf goed wanneer ze afkoelen!

Als het goed is, dan zien je koekjes er ongeveer zo uit:


Smakelijk!!

♥♥♥

Geen opmerkingen:

Een reactie posten