donderdag 6 januari 2011

Vondst en pannenlappen

Een hele tijd terug heb ik eens een oude kinderwagen gekocht op een rommelmarkt, voor de 'heb'. In die kinderwagen vond ik oude kleertjes, mutsjes, slofjes én een gehaakt dekentje/kleedje.


Het is denk ik best een werk geweest om hem te maken, mede daarom wil ik eigenlijk proberen om hem weer te gaan gebruiken. Maar, er zitten vlekken in waarvan ik niet weet of ze er uit willen. Er zijn ook een aantal draadjes los, maar die kan ik wel weer vastmaken. Het grootste 'probleem' is het volgende:

Zoals je misschien wel ziet, mist er een 'bloem'. Kent iemand misschien het patroon dat is gebruikt? Het moet ook wel te doen zijn om er 1 na te maken van het plaatje, maar aangezien ik nog niet zo'n ervaren haakster ben, zie ik dit nog niet echt zitten.


Wie oh wie, kan mij helpen?

--------------------------------------------------------------------------------

Gisteren heb ik mezelf weer even tijd gegeven om rond te kijken in blogland. Op de blog van Quiltkat vind ik pannenlappen van een patroon van Garnstudio. Een hele uitdaging, maar wel leuk om tussen de blokken (uit mijn vorige blog) door te haken.

Ze zijn nog niet helemaal af, bij de ene moet het blauwe randje nog worden afgehaakt, daarna nog een rood vasten randje, draadjes afwerken en weggeven aan P.. Ze gaan vast leuk staan bij het rood/wit/blauwe memobord wat al eerder hun kant op is gegaan.

Ik heb ze gehaakt met 'Modinetje brei- & haakkatoen extra dik'. Fijn spul wel, alleen splijt de draad vreselijk snel.

Nu maar weer snel verder met de pannenlappen, als ze af zijn kan ik ze klaarleggen om ze weg te geven. 

2 opmerkingen:

 1. Ik kan je niet helpen met een oplossing, maar wist je (tuurlijk niet, kun je niet weten) dat ik enorm veel van dat soort kleedjes heb?
  Ze liggen hier overal, ik ben er stapel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou hetzelfde garen moeten vinden en dat ziet er nogal bijzonder uit op de foto. Of het is gewoon vrij dik maar met een kleine naald gehaakt?
  Maar het patroon ziet er niet zo moeilijk uit.
  Eerst een (of twee) ring(en) met een gat in het midden. Dan een rij stokjes, dan weer twee rijen vasten (wel meerderen zodat het werk mooi plat blijft). En dan een rij waarbij je een (halve?)vaste haakt, dan een stuk of 8 lossen (even goed tellen hoeveel precies) die je om de drie of vier steken op de vorige toer weer vasthaakt met een (halve?)vaste. De laatste rij doe je dat weer, maar zo te zien zijn de lossenrijen wat langer en haak je ze steeds vast in het midden van de vorige lossenrij.
  Is dit duidelijk genoeg?

  BeantwoordenVerwijderen