dinsdag 28 februari 2012

Nr. 3 Floortje, Florus en ....

Ze blijven zo leuk om te maken, de schaapjes van Christel Krukkert! Ditmaal is het er één (een roze!!) voor een klein meisje, vandaar weer de geborduurde oogjes in plaats van veiligheidsogen. Ze blijft nog een aantal maanden hier, kunnen ze nog mooi even met z'n drieën samen zijn! Daarna gaat ze toch echt verhuizen...






♥♥♥

zondag 26 februari 2012

Narcissen

I like them!


♥♥♥

woensdag 22 februari 2012

Moestuin '12 - ˚1

Groei maar, Tiny Tim!!

(Foto gemaakt door G-B)

♥♥♥

maandag 20 februari 2012

Bloemenbroches

Ik ben gek op bloemen in allerlei soorten en maten. Al een tijdje terug kwam ik een tutorial tegen die mij wel aansprak, het maken van een bloemenbroche van vilt. Afgelopen weekend was het zo ver, ik had alle benodigdheden verzameld en kon aan de slag.





Voor de duidelijkheid, ik heb er twee gemaakt. De kleuren kloppen niet helemaal (foto's willen maken wanneer het al donker wordt = geen slim plan). Foto nummer 1 en foto nummer 3 komen het meest overeen met de werkelijkheid ;).

♥♥♥

zaterdag 18 februari 2012

Nog niet op?

En nog was het eigenlijk niet op, de Creative Cotton van de kussenhoezen, de sjaal en de bloem. Op http://revlie.typepad.com/revolution/2012/02/finally-the-rainbow-beany-for-free.html vond ik een tof patroon van een mutsje. Van sommige kleuren had ik te weinig voor een hele toer, soms verspringt een toer dus van kleur. Maar nu, na het haken van het mutsje, heb ik nog maximaal 10 gram katoen over..



Nu alleen nog een kind zoeken die de muts past!

♥♥♥

maandag 13 februari 2012

Bloemhanger

Geïnspireerd door de 'flower decoration' van Attic24 ging ik aan de slag met de restjes Creative Cotton. Het waren echt de laatste restjes, dat kun je wel zien aan de wisselende kleuren van de bloemblaadjes. Het ophangkoordje is gehaakt met drie kleuren, steeds afwisselend een kleur opgepakt. Ik wacht nog even op inspiratie voor het versieren van de bloem....




♥♥♥

vrijdag 10 februari 2012

Kleur!

Zo achter het glas, in het zonnetje, lijkt het heel wat. Als je de sneeuw weg denkt en de bladeren aan de bomen fantaseert lijkt het wel zomer. Maar, als je dan ook maar één voet buiten de deur zet is die illusie snel voorbij.. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook dol op winter en kou. Alleen soms, bijvoorbeeld als je op de fiets zit en je bent nog lang niet op plaats bestemming en je oren vriezen er al zo'n beetje af (muts vergeten...), is het niet zo leuk meer..

Bij zomer denk ik aan kleur! Dus om dat zomergevoel wat meer te krijgen ben ik maar weer eens met de vrolijke restjes van de kussens/sjaal bezig gegaan.


Vanaf de plek waar ik nu dit bericht typ heb ik uitzicht op een voerplaats voor vogeltjes. Sommige vogels kun je zelfs herkennen na een tijdje, dan zie je dat dezelfde vogel steeds terug komt!


♥♥♥

maandag 6 februari 2012

Amineko nr. 1

De eerste Amineko is inmiddels af (met dank aan R.). En nee, het is niet de Amineko van het vorige blogberichtje. Ik moest natuurlijk weer beginnen aan een nieuwe, in een ander kleurtje!




De foto's zijn gemaakt toen het eigenlijk al (te) donker was en inmiddels was het bedtijd voor Amineko, vandaar:


Ik twijfel nog over de oogjes. Op foto's van andere Amineko's zie je vaak dezelfde streepjes als oogjes, maar bij mij lijken het net de wenkbrauwen. Wat zeggen jullie, nog kleine stipjes als oogjes of zo laten?

♥♥♥

woensdag 1 februari 2012

Nóg niet af??!?

Soms heb je van die dagen, dat alle nog niet affe projecten niet goed genoeg zijn. Je móét dan echt een nieuw project beginnen. Ach, daar af en toe aan toe geven is zo erg nog niet ;). Maarja, dan heb je nog steeds een aantal dingen die niet af zijn. Deze week is zo'n week om die projecten af te maken..



Kun je zien wat het moet worden?

♥♥♥