maandag 29 augustus 2011

Resultaat van...

de gepimpte Ikea kratjes! Ik heb nu 4 gepimpte Ikea kratjes op een rijtje staan op de bovenste plank. In plaats van een rommeltje (lees: allemaal verschillende plastic tasjes met bolletjes katoen en acryl) oogt het nu vrolijk en georganiseerd! I ♥!


Het onderstaande hoort bij iets wat ik nog niet kan laten zien, binnenkort meer:

♥♥♥

woensdag 24 augustus 2011

"Chocolate Crackles"

Vanmiddag was ik eens op Bakerella.com aan het neuzen en toen ik een foto zag van "Chocolate Crackles" bedacht ik meteen dat ik die wilde maken. Als je wilt weten hoe die crackles er dan wel uit zien, kijk maar eens op bakerella - chocolate crackles, mmmmm! Eigenlijk komt het originele recept van Martha Stewart. Ik heb het recept vertaald van cup naar gram en/of ml, dat werkt toch wat makkelijker vind ik. Ik kan trouwens niet garanderen dat alle getallen kloppen, ik kan je wel zeggen dat de koekjes erg lekker zijn geworden met deze verhoudingen ;).

Wat heb je nodig voor "Chocolate Crackles"?

200 gram pure chocolade
160 gram bloem (ik gebruikte tarwebloem)
250 gram bruine suiker
60   gram cacao
2     theelepels bakpoeder
1     theelepel vanille extract
1/4  theelepel zout
8     eetlepels ongezouten boter (200 gram?)
2     eieren
75   ml melk
fijne kristalsuiker en poedersuiker voor de garnering

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de chocolade al roerend in een pannetje op een laag vuur. Laat de chocolade afkoelen. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en het zout. Mix in een andere kom de boter met de bruine suiker zacht, voeg de eieren en het vanille extract toe. Voeg de gesmolten chocolade toe en voeg als laatste het droge mengsel (bloem, cacao, bakpoeder en het zout) en de melk toe. Mix het tot een luchtig deeg.

Verdeel het deeg in 4 porties en omwikkel deze met plastic folie. Als je tijdens het verdelen denkt, 'wat is het dun'? Dat klopt, maar het komt goed. Leg de porties deeg in de koelkast voor een uur of 2, het gaat er om dat het deeg harder wordt in de koelkast. Als het deeg hard genoeg is haal je het per portie er uit. Snijd 1 portie in 12 stukjes, rol hier snel balletjes van en rol ze door de suiker en daarna door de poedersuiker. Leg ze op een bakplaat met voldoende tussenruimte, ze zullen uitzakken tot ze ongeveer een centimeter dik zijn. Bak ze in 12 tot 15 minuten gaar. Als het goed is zijn ze dan nog een beetje zacht. Dit komt vanzelf goed wanneer ze afkoelen!

Als het goed is, dan zien je koekjes er ongeveer zo uit:


Smakelijk!!

♥♥♥

maandag 22 augustus 2011

Pimp je Ikea ...

...kratjes!

Eigenlijk zijn het maar simpele dingen, die kratjes van de ikea. Super handig, dat zijn ze ook. Ik had keuze uit doorzichtige of zwarte kratjes, nu houd ik helemaal niet zo van zwart, doorzichtig werd het dus. Maar doorzichtige bakken, vrolijk gekleurde bolletjes en wolletjes en veel zon is niet zo'n goede combinatie. Vandaag heb ik de bakken aan de binnenkant bekleed met 'rood met witte stippen' kaftpapier van de Action! Dit is het resultaat, ik ben eerst maar begonnen met de twee kleinste bakken:





Aan één van de korte zijden heb ik het midden niet beplakt, dat kun je wel zien op foto 2. Als ik de bakken met deze kant naar voren zet, kan ik meteen zien wat er in zit. Nu ga ik dat niet doen, want dan heeft het beplakken van de bakken nog niet echt veel nut gehad. Maar het kan wel als ze op een minder zonnig plekje staan, of misschien in de winter..? Nu de twee grootste bakken nog en dan kan ik de boel weer opruimen en netjes wegzetten!

♥♥♥

woensdag 17 augustus 2011

Veel te doen!

Er is zoooooo veel te doen!! De laatste week heb ik weinig gehaakt, maar wel veel andere dingen gedaan. Er staan weer volle potjes klaar om opgeborgen te worden, vol met jam, sap en zure paprika. Ook de vriezer is weer wat gevuld met rode bietjes en boontjes. De ikea is bezocht, het onkruid uit de tuin is geplukt, de boerenkoolplantjes zijn gepoot en het eindeloos uitgestelde verslag is eindelijk afgemaakt en verstuurd. Zo blijft er niet veel tijd over om te haken of iets anders te maken.....

Waar ik nog wel tijd voor had was rondneuzen op het internet. Hebben jullie de website van 'Bakerella' al wel eens gezien? Zo gaaf en zo veel inspiratie! Haar boek is zelfs in Nederland uitgegeven!!! 
♥♥♥

zaterdag 13 augustus 2011

Vakantie

Ik heb al even, lees: een hele tijd, vakantie, maar afgelopen week ben ik dan ook echt twee dagen 'op vakantie' geweest! Ondanks dat het kort was, was het wel erg leuk, warm en gezellig! De eerste dag hebben we een mooie wandeling gemaakt, soms zelfs midden door een weiland vol koeien ;).

Image

Image

De tweede en meteen ook laatste dag zijn we naar Aken gegaan. Daar hebben we een stadswandeling gedaan, o.a. langs de Dom:

Image

Nu ga ik nagenieten van de vakantie, foto's bekijken en verder haken aan de hoes voor de iPad =)..

♥♥♥

dinsdag 9 augustus 2011

Veel meer hoesjes

Tegenwoordig kun je bijna niet meer zonder hoesjes, tenminste, dat vind ik dan ;). Vandaar dat ik er vandaag nog maar weer wat heb gemaakt. R. vroeg om een hoesje voor een notitieboekje, het hoesje is aan beide kanten te gebruiken.




Voor de theezakjes heb ik ook nog hoesjes gemaakt, één van de hoesjes past mooi bij het notitieboekjeshoesje van hierboven!







♥♥♥

zondag 7 augustus 2011

Thee voor twee

Woensdag kreeg ik het patroontje 'Thee voor twee' via de swap van het amigurumi-forum. Ik vond hem zo leuk, dat ik meteen ben begonnen met haken. Vanmorgen heb ik de laatste dingen vastgemaakt en nu is het eerste gedeelte van het setje af!

Kopje thee??

(Het lijkt wel alsof hij vliegt =D)


Ik ben nog niet helemaal tevreden met de 'thee' in de theekopjes. Of het ligt aan het patroon, of aan de bol katoen (iets dunner). Er zitten namelijk flink wat gaatjes bovenin, waardoor je de (witte) vulling goed kunt zien. Misschien dat ik binnenkort nog wat anders probeer, maar misschien laat ik het ook zo.

Nog twee moestuin sfeerfoto's:



♥♥♥

donderdag 4 augustus 2011

Wat eten we vandaag?

De titel klopt niet helemaal, maar de foto's wel!!

Afgelopen maandag aten we de eerste boontjes uit eigen tuin. Per persoon een boon of 8, maar ondanks dat het er niet veel waren smaakten ze wel erg goed! Vandaag aten we bietensalade van bietjes uit eigen tuin, ook fijn!


Ik kon niet meer wachten, afgelopen maandag heb ik een worteltje uitgegraven. Lekker dat hij was!!!


Om het wortelleed wat te verzachten (we eten dit jaar weinig worteltjes uit eigen tuin) eten we morgen worteltjes uit de tuin van O en O, eigenlijk wel bijna net zo fijn als uit eigen tuin!

♥♥♥

woensdag 3 augustus 2011

Swap

Op het amigurumi-forum werd een nieuwe swap geopend, dit keer een brievenbusswap. Het leek mij toen een goed idee om mee te doen, omdat ik nog nooit mee had gedaan met een swap leek me een kleine swap goed om mee te beginnen. Het pakketje wat ik heb gemaakt ligt klaar om te versturen (redelijk snel dacht ik zelf ;)), maar vandaag al vond ik een pakketje in de brievenbus. Niet zomaar een pakketje, maar een super gaaf pakketje van Vera (Juffrouw X)!!

Een overzicht van alle spulletjes die ik heb gekregen (behalve de patroontjes). Je ziet een zeepketting, een leuke kaart, een doosje met zaadjes voor de moestuin, een wortelsleutelhanger, roze bloemetjes, een bloempotje met een klein groen plantje (mét lieveheersbeestje!), een groen doosje met inhoud, een bolletje roze katoen en een reep pure chocolade =D.

Toen ik keek naar het patroon dacht ik 'Yes, deze wil ik wel maken!!!!'. Toen ik nog iets beter keek, zag ik dat er ook een patroon bij zit van een schaal met koekjes en een patroon voor cupcakejes!!

In het groene bakje zitten allemaal leuke dingen, van kleine roosjes tot leuke hangertjes, toffe oogjes en lieve knoopjes en kraaltjes!

Deze vind ik allemaal echt geweldig! Ik ga eens goed bedenken waar ik de wortel aan ga hangen, het bloempotje zet ik op mijn bureau neer en de bloemetjes, die krijgen ook een leuk plekje!

Super bedankt Vera!!

♥♥♥