woensdag 29 juni 2011

Theetasje en piekeboe

Vandaag kroop ik maar weer achter de naaimachien (de laatste paar dagen is dat dagelijkse kost). In afwachting van wat inspiratie en ideeën om te maken, was ik aan het neuzen op 't www. Op de blog van eloleo kwam ik de net geplaatste handleiding van de piekeboe tas tegen. Snel lapjes opgezocht en aan de slag gegaan, 't is zo'n leuk patroon!

Dit is het geworden, een echte 'meiden' tas! Handig om (opgevouwen) in de tas te hebben voor onvoorziene boodschappen:



(sorry, hier zul je je hoofd even voor moeten draaien)

Ik wilde ook nog een klein 'ik pas in een envelop' cadeautje maken voor iemand, vandaar nog een vierzaks theetasje:



♥♥♥

dinsdag 28 juni 2011

Groeit het?

Ja!!!!!

Dit..


groeide uit tot dit..

in 2 weken tijd! Nu maar wachten tot hij groot en rood is!

♥♥♥

woensdag 22 juni 2011

Hoesjes en vlaggetjes

Binnenkort ga ik samen met iemand anders een haaknaaldenhoesje maken. Het is voor mij al weer even geleden, daarom heb ik vandaag maar even gekeken of ik nog wel wist hoe het ook al weer moet. Ik heb er drie geknipt, waarvan er één voor mezelf is. Mijn haaknaaldenvoorraad groeide het hoesje uit (en mijn vorige hoesje had geen 'flapje', waardoor de haaknaalden er uit vielen).




Als iemand geïnteresseerd is in dit hoesje, deze hoef ik niet zelf te houden. Voor mezelf heb ik er één geknipt van hetzelfde paddestoelenstofje als het theezakjeshoesje (van hieronder). Super lief stofje, maar helaas is het al weer op..




Vanmorgen heb ik ook nog snel de 'roze-driehoekige-granny-vlaggetjesslinger' in elkaar gezet. De vele draadjes afwerken, dat was niet zo'n leuke klus. Het aan elkaar haken weer wel =).






♥♥♥

dinsdag 21 juni 2011

Prachtig

Ik hou van bloemen!


♥♥♥



maandag 20 juni 2011

Zon


♥♥♥

zondag 19 juni 2011

Van alles en nog wat

Vorige week was een weekje vol 'van alles en nog wat'. Twee verjaardagen, waaronder die van mezelf. Lunchen met klasgenoten, een paar uurtjes naar school en meteen daarna taarten gemaakt, zodat ik de visite gisteren ook wat lekkers kon voorschotelen.

Van dat lekkers smullen we vandaag nog na, nooit vervelend wanneer er een paar puntjes taart overblijven!


Tussen het thee drinken door ben ik nog weer wat aan het haken. Een tijdje terug heb ik 6 driehoekjes gehaakt voor een vlaggetjesslinger. Omdat 6 wat weinig is haak ik er nog 5 bij, met z'n 11-en op een rij zal het toch een fijn formaatje worden!

Eigenlijk moet ik de wat kleinere projectjes gaan afronden, zodat ik weer bezig kan met een krukje. Het vorige krukje is enthousiast ontvangen, de volgende twee krukjes staan al weer te wachten op een nieuw likje verf en een fijn gehaakt jasje!

maandag 13 juni 2011

Alles groeit!

Dit weer is echt super voor de moestuin, helemaal als het zonnetje zich dan af en toe ook nog laat zien!




Ik geniet!!

♥♥♥

vrijdag 10 juni 2011

Krukje met kussentjes

Twee dagen terug moesten jullie het doen met een sneak peek, nu wat meer foto's. Na menig velletje schuurpapier veranderde het oude, bruine krukje in een kaal houten krukje.


Na wat in de weer te zijn geweest met een verf spuitbus, zag het krukje er vanmorgen zo uit.


Maar omdat een wit krukje best wel, uhm, wit is, heb ik er een hoesje voor gehaakt. 


Van de rest van de bolletjes katoen heb ik twee kussentjes gemaakt.




Helaas is al dit moois niet voor mezelf, maar ik ga er nog wel even van genieten!


♥♥♥

woensdag 8 juni 2011

Sneak peek

Een kort berichtje, alleen deze foto:


Oke, en deze foto dan om het af te leren:

 Ik probeer ze rood te kijken, maar dat wil nog niet lukken =(

♥♥♥

maandag 6 juni 2011

Uitslag give-away

Allereerst, iedereen bedankt voor het meedoen! Leuk om zoveel enthousiaste reacties te kunnen lezen!


Het weggeven begon met het overschrijven van de namen op een briefje, allemaal netjes uitknippen en in een bakje doen. Bakje eens flink schudden, ogen dicht en dan maar eens kijken welke naam er uit zou komen.

De winnaar van de bloemenslinger is, rapppapapaaa.....


Gefeliciteerd! Als je mij je adres doorgeeft (via de mail) dan stuur ik het pakketje naar je op!

♥♥♥

zondag 5 juni 2011

Moestuin weer!

Na een ochtendje regen (en onweer, niet prettig!) is er weer veel moois te zien in de moestuin! De paprikaplant bloeit ondertussen en beloofd nog veel meer bloemen te gaan geven! De eerste groene tomaatjes hangen er aan, de boontjes groeien als kool (uh, bonen) en de bietjes schieten ook de grond uit! Alle plantjes in het kasje hebben vanmorgen dan wel geen regenbui op hun koppie gehad, maar ik kan zien dat ze blij zijn met meer ruimte om hen heen. Gisteren heb ik de basilicum (van het kasje binnen en die al in het kasje buiten stond), kamille en de peterselie in grotere bakjes gezet. Bij deze een foto impressie:

Vleestomaat in wording!

Paprikabloem

Het inmiddels redelijk volle kasje!

Krulpeterselie

Kamille

Basilicum

De eerste worteltjes, ze groeien nog niet zo best helaas! 

Komkommer in de bloei!

Een (rode) zonnebloem

Een flink gegroeide kalebasplant

Inmiddels hebben we (heb ik, haha) al twee eigen gekweekte mini-komkommers op. Aardbeien zitten er ook genoeg aan, zoet zijn ze alleen niet zo. De eerste rij radijs is inmiddels op, nu eens bedenken wat ik daar weer ga zaaien. In ieder geval geen sla, want daar hebben we genoeg van op dit moment!

Maarja, als het regent, wat doe je dan? Iets maken? Haken! Laatst heb ik eens Creative Cotton besteld op de webshop van Lique, van de week nog wat extra bij Vicarno's mama. Super service trouwens, bij allebei! Ik heb nog niet zo veel met katoen gehaakt, maar ik merk toch het verschil met bijvoorbeeld wibra acryl. Ik vind de creative cotton fijn haken! Van twee kleuren blauw heb ik de volgende paddestoel gehaakt (aan de hand van een patroon van Grietjekarwietje):


Hij is nog niet af, voordat ik hem kan gaan vullen en dichtmaken wil ik nog even kijken voor een belletje. Ik zou niet weten wat ik namelijk met deze paddestoel moet, behalve er een rammelaar van te maken. 


Van deze kleurtjes wil ik een hoesje haken voor over een krukje van de rommelmarkt. Maar voordat ik dat hoesje van mezelf mag maken, moet ik eerst het krukje helemaal kaal schuren en dan weer verven. Gelukkig hoef ik de komende week niet zo veel voor school te doen en kan ik lekker in de weer met schuurpapier en verf!

Afgelopen week vond ik nog wat in de brievenbus, en wel het boekje Zoetigheid haken! Na alle nog lopende, wachtende en klaarliggende projecten wil ik hier ook wat uit maken.

Vandaag is de laatste dag dat je mee kunt doen aan de give-away, morgen maak ik de winnaar of winnares bekend!

♥♥♥